Stine Jensen tekent boekcontract voor persoonlijk boek met filosofische overdenkingen

In mei 2021 verschijnt van filosoof en bestsellerauteur Stine Jensen een boek voor volwassenen bij uitgeverij Pepper Books. Faalmoed en andere filosofische overdenkingen – De wereld van Stine zijn persoonlijke en herkenbare stukken over liefde, leven en falen.

Uitgever Mariska Budding: ‘Stine Jensen en ik werken al jaren succesvol samen aan filosofische kinderboeken voor Kluitman en zitten altijd vol nieuwe plannen. De essays en stukken die ze schrijft voor Filosofie Magazine en NRC zijn filosofische pareltjes: kwetsbaar, herkenbaar en té mooi om niet te bundelen. De column Kwetsbaren werd bijvoorbeeld meer dan 50.000 keer gedeeld op social media. Faalmoed bevat stuk voor stuk verhalen die er echt toe doen.’

FAALMOED EN ANDERE FILOSOFISCHE OVERDENKINGEN

Mag je mislukken in een samenleving waarin het draait om prestaties en succes? Hoe ga je om met onzekerheid als de wereld tot stilstand komt? Wat betekent leeftijd in een wereld die draait om perfectie? En: wat weet je van het huwelijk van je ouders? Al meer dan tien jaar filosofeert Stine over liefde, schoonheid, falen en leeftijd. In deze bundel brengt ze haar ideeën bij elkaar. Juist door haar openhartigheid en kwetsbaarheid spreken de stukken aan bij een groot lezerspubliek.

‘Dat is precies de kern van beschaving en de test ervan: hoe je met de allerkwetsbaarsten omgaat. Soms betekent het: wachten op een ander, soms betekent het: je bekommeren om het verhaal van de ander. De kwetsbaren kunnen jong zijn, of oud. Het kan je vader of je moeder zijn. Of, op een dag: jijzelf.’ (uit: Kwetsbaren)

STINE JENSEN
Stine Jensen (1972) is filosoof en schrijver. Voor de televisie maakte ze in Scandinavië de reisserie Licht op het Noorden, het filosofieprogramma Dus ik ben en het boekenprogramma Stine boekt Sterren. Haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd in 2015 bekroond met een Zilveren Griffel. Haar tiende kinderboek Alles over wie ik ben verscheen onlangs bij uitgeverij Kluitman en belandde in de bestsellerlijsten. Stine publiceerde onder meer Zussenboek, over de bijzondere band tussen zussen, en Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor Beste Spirituele Boek van 2015.

Faalmoed en andere filosofische overdenkingen verschijnt medio mei bij uitgeverij Pepper Books.

Gebonden | € 17,99 | isbn 978 90 206 0895 3