Stine Jensen wordt 50 en brengt filosofisch inspiratieboekje over ouder worden uit bij Pepper Books

De populaire filosoof en auteur Stine Jensen wordt op 13 januari 2022 vijftig jaar. Naar aanleiding hiervan verschijnt bij Pepper Books De beste 50 van Stine Jensen. Filosofische inspiratie over ouder worden.

Uitgever Mariska Budding: ‘Om deze mijlpaal van Stine Jensen te vieren, willen we haar fans en lezers trakteren op een mooi, inspirerend en betaalbaar cadeauboekje. In een gebonden uitvoering en vol filosofische inspiratie over ouder worden.’

Nu Stine Jensen vijftig jaar wordt, heeft ze meer van haar leven achter zich liggen dan voor zich. Wat betekent ouder worden in een samenleving die in het teken staat van steeds jonger, mooier en productiever? Wat is de waarde van terugblikken, omkijken en loslaten? Het boek bevat 50 favoriete wijsheden over ouder worden en een inleidend essay van de auteur. ‘Het leven kan alleen maar achterwaarts worden begrepen, terwijl we het voorwaarts moeten leven,’ zegt de Deense filosoof Søren Kierkegaard fraai.

Stine Jensen (13 januari 1972) is filosoof en schrijver. In 2021 verscheen bij Pepper Books Faalmoed en andere filosofische overdenkingen, dat binnen een paar maanden al 4 drukken kreeg. Haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd in 2015 bekroond met een Zilveren Griffel. Stine publiceerde onder meer Zussenboek, over de bijzondere band tussen zussen, en Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor Beste Spirituele Boek van 2015.