Thysia Huisman tekent boekcontract bij Pepper Books voor autobiografische roman in decor van turbulente nineties

Voormalig model en auteur Thysia Huisman werkt opnieuw aan een autobiografische roman en tekende hiervoor het boekcontract bij uitgeverij Pepper Books. Het boek M gaat over een verstikkende liefdesrelatie tegen het Amsterdamse decor van de kleurrijke en turbulente nineties.

Het zijn de nineties. En in Amsterdam gebeurt het. Na een ellendige jeugd vol geweld en eenzaamheid besluit Mia haar ouderlijk huis in Enschede te ontvluchten. Ze stort zich in het Amsterdamse nachtleven. Daar ontmoet ze de intrigerende M, een charmante, veel oudere man. Hij is de kroonprins van de Wallen en verdient geld als water met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Tegen beter weten in valt Mia als een blok voor hem. Is het zijn vaderlijke schouder? Zijn aanstekelijke lust for life? Of geeft hij haar het thuis dat ze nooit heeft gehad? Wat begint als een spannend avontuur ontspoort al snel in een verstikkende nachtmerrie. M introduceert haar niet alleen in een donkere wereld van vrouwenhandel en gedwongen prostitutie, ook zijn karakter blijkt donker te zijn. Hij is een man met geheimen. Als Mia erachter komt wie M werkelijk is, is het te laat om nog zonder kleerscheuren weg te komen.

Close-up
In 2019 werd Thysia Huisman klokkenluider toen zij als eerste aangifte deed van verkrachting tegen haar Parijse modellenagent Jean-Luc Brunel. Vele andere slachtoffers volgden haar voorbeeld. Brunel wordt vandaag de dag gezien als de meisjesronselaar van pedofiel Jeffrey Epstein. Thysia schreef hierover het autobiografische boek Close-up waarvan een internationale dramaserie wordt ontwikkeld. Thysia is een veelgevraagd spreker in internationale media. Daarnaast werkt ze al meer dan twintig jaar als regisseur en eindredacteur in de televisiewereld. Thysia woont met haar gezin in Amsterdam. Het boek M is haar tweede boek.

Het boek M | Thysia Huisman | € 21,99 | 356 pagina’s | verschijnt in juni | Pepper Books | isbn 978 90 206 0826 7