Marlies Allewijn

Marlies Allewijn (1977) is opgegroeid in het Zeeuwse Yerseke en woont tegenwoordig in Amsterdam. Marlies werkte als redacteur/verslaggever voor verschillende tv-programma’s. In 2012 verscheen haar (semi-) autobiografische debuut SchEef en enkele jaren later de oorlogs-ya Ze was 16. Over deze laatste succesvolle roman zei Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: ‘Ik las het in één adem uit. Zo levensecht.

Marlies Allewijn had in 2018 veel succes met haar historische roman ‘De meid’, geïnspireerd door het leven van Neeltje Lokerse. In 2020 verschijnt Barsten.

Eva Burgers

Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit en is bekend als auteur van jeugdboeken.  Ook bedenkt en schrijft ze tv-programma’s, zoals het basisidee voor Kroongetuige. Van haar laatste jeugdthrillers Fataal en Complot werden al meer dan 15.000 exemplaren verkocht.

‘Alias’ is een spannende boekenreeks voor volwassenen.

Sarah Crossan

Informatie over schrijfster Sarah Crossan

Sarah Crossan woonde in Dublin, Londen en New York en woont momenteel in Hertfordshire. Ze studeerde Filosofie en Literatuur en werkte daarna jarenlang als lerares Engels voordat ze fulltime schrijfster werd. Haar werk wordt alom bejubeld. Ze won de Carnegie Medal en de YA Book Prize 2016 en kwam vele malen op de shortlist voor verschillende prijzen.

Web: sarahcrossan.com
Twitter: @SarahCrossan
Facebook: Sarah Crossan

"‘Elk woord in Sarah Crossans Een voelt precies goed gekozen, elke zin perfect geschreven, pagina na pagina klinken rake en lyrische observaties. En dat het dan ook nog een page-turner is waar de lezer zich in kan verliezen: dat kan alleen doordat hier een zeer goede schrijfster aan het werk is. Ik raad je ten zeerste aan om dit boek te lezen. Gegarandeerd dat je er ondersteboven van bent!’ Jenny Downham, auteur van de roman Voor ik doodga"

Maria Genova

Maria Genova (1973) is journalist en schrijver. Ze won diverse prijzen en met haar boek Komt een vrouw bij de h@cker werd ze een van de
meest gevraagde sprekers in Nederland over privacy en cybercrime. Met haar jeugdboek What the h@ck!, dat bij Kluitman verscheen, won ze de Hotze de Roosprijs.

Haar missie is om mensen weerbaar te maken tegen de toenemende digitale gevaren. Maria woont samen met haar man en twee tienerzonen in Heemskerk.

Nick Harper

Nick Harper is een freelance schrijver en redacteur, die door de jaren heen voor de meest succesvolle Britse kranten en tijdschriften heeft gewerkt, waaronder The Guardian en Men’s Health. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

 

Thysia Huisman

In 2019 werd Thysia Huisman klokkenluider toen zij als eerste aangifte deed van verkrachting tegen haar Parijse modellenagent Jean-Luc Brunel.

Vele andere slachtoffers volgden haar voorbeeld. Brunel werd gezien als de meisjesronselaar van pedofiel Jeffrey Epstein. Thysia schreef hierover het autobiografische boek Close-up. Van Close‑up wordt een internationale dramaserie ontwikkeld.

Thysia is een veelgevraagd spreker in internationale media. Daarnaast werkt ze al meer dan twintig jaar als regisseur en eindredacteur in de televisiewereld. Thysia woont met haar gezin in Amsterdam. Het Boek M is haar tweede boek.

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg heeft na de Akademie voor Kleinkunst in grote en kleine theaterproducties en films gespeeld in binnen- en buitenland.

Inge kreeg landelijke bekendheid met de rol van Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST, waarna tal van rollen in series en theaterproducties volgden. Ze is ook de stem van een grote hoeveelheid audioboeken.

In 2014 verscheen de debuutroman van Inge Ipenburg: Het gerecht, een boek dat zes keer werd herdrukt. Een jaar later verscheen Een schitterend ongeluk. Ook schreef ze Als anderen slapen, een audioserie voor Storytel.

Het idee voor het tweeluik Siciliaanse kronieken (bestaande uit Moordenaarsstorm en De mannen vallen) is ontstaan in het kleine Siciliaanse dorp waar Inge zich regelmatig terugtrekt om te schrijven.

Lesley Levene

Lesley Levene studeerde archeologie en werkte bij het British Museum en het Institute of Classical Studies (UCL) voordat ze schrijver en redacteur werd. Haar vorige boek: I Think, Therefore I Am verkocht meer dan 95.000 exemplaren en werd in acht landen vertaald.

Andrew Morton

Andrew Morton is een wereldberoemde biograaf en deskundige op het gebied van royalty en beroemdheden. Voor zijn onthullende en wereldschokkende geautoriseerde biografie over Diana werkte hij, in het geheim, samen met de prinses. Hij schreef diverse prijswinnende bestsellers waaronder de biografieën van Monica Lewinsky, Madonna, David en Victoria Beckham en Tom Cruise.

In november 2021 verscheen in Nederland ook Mortons geüpdatete biografie van Meghan Markle.

Bart Ongering

Bart Ongering (1981), beter bekend als ‘Meester Bart’, is de populairste meester van Nederland. Afkomstig uit een echte onderwijsfamilie staat hij vanaf zijn 26ste voor de klas. Hij is vmbo-docent in Amsterdam en was columnist voor Trouw. Als geen ander weet hij de wereld om hem heen in rake zinnen te vatten door zijn scherpe observaties. Inmiddels heeft hij meer dan 150.000 volgers op social media.

In Meester Bart op zijn best staan zijn de beste stukken en uitspraken van Bart Ongering; net als in zijn tweede bundel Dichter bij meester Bart.

Hanneke van Onna

Hanneke van Onna is een ervaren spreker en werkte onder andere voor DWDD, Tina en Donald Duck.

Ze is rolmodel voor de Young Lady Business Academy van Elske Doets, waar ze jaarlijks meer dan tweehonderd jonge vrouwen toespreekt over het belang van financieel bewustzijn en financiële onafhankelijkheid. Ze geeft jaarlijks zo’n vijftig Money Masterclasses voor groepen van twee tot honderd personen.

Hanneke is alleenstaande moeder van drie kinderen en woont en werkt in Amsterdam.

"De weg naar financiële vrijheid in 10 geheime lessen"

Manon Ossevoort

Manon Ossevoort studeerde kleinkunst, dans en mime aan de theaterschool in Amsterdam. Ze is actrice, theatermaker en schrijver.

Manon reisde tussen 2004 en 2015 in totaal meer dan 38.000 kilometer op haar tractor.

Deze jarenlange reis werd gevolgd door duizenden fans en media wereldwijd, waaronder Al Jazeera, BBC en Der Spiegel. Momenteel woont ze met haar man en twee kinderen op een lapje grond waar ze aan een eigen voedselbos bouwt.

Bart Römer

Bart Römer (Amsterdam, 1957) is directeur van de Nederlandse Filmacademie. Zijn werkverleden bestrijkt een breed terrein van acteren, schrijven, televisie en leidinggeven aan creatieve teams of organisaties, met name in de audiovisuele media. Naast hoorspelen en toneelstukken, schrijft hij in 2006 een jeugdroman: De Veenheks. In de daaropvolgende jaren verschijnen nog een drietal jeugdromans: Het geheim van Ruysbroeck, De verborgen kamer en Kwakoe.

 

Schiavone

Schiavone (21) is een nieuwsgierige dromer, die niets minder wil dan het leven begrijpen.

Ze is van jongs af aan al op zoek naar wat er precies bij haar past en ze weet zeker dat muziek maken en verhalen vertellen de motoren zijn die haar ziel, geest, hart en persoon aandrijven.

Schiavone stond als spoken word-artiest en singer-songwriter op verschillende podia, zoals: Woorden Worden Zinnen Festival, Bijlmer Parktheater, Ekko en Paradiso. Ook maakt ze onderdeel uit van Poetry Circle Nowhere.

Schiavone leverde een bijdrage aan de bundel Dichter bij meester Bart. Haar debuut Voor als je stuk bent verschijnt in 2019.

"Ga verder. Verander. Groei. Ga stuk. En alles weer opnieuw."

Maureen du Toit

Maureen du Toit is bekend van televisie van onder andere Hart van Nederland en De Smaakpolitie. Ze schreef diverse succesvolle kinderboeken zoals Het Pyjamameisje en Een dik, vet monster. Momenteel werkt Maureen als nieuwspresentatrice bij NH Nieuws en als creative writer voor diverse commerciële bedrijven. Daarnaast heeft ze haar eigen YouTube-kanaal ‘Maureen du Toit Foof & Fit waar ze vlogt over gezondheid en over bekende en minder bekende Nederlanders. Ze woont met haar vriend en hun kinderen in ’t Gooi.